Un espai on compartir aquells poetes que m'agraden o descobreixo i que han format part de l'activitat mensual que organitzo amb el mateix nom que el bloc des del juny de 2012 a l'Ateneu Popular de les Corts, i on acompanyem la poesia amb una copa de vi de la terra de procedència de l'autor.

divendres, 21 de novembre del 2014

Sebastià Bennasar

Sebastià Bennasar i Llobera (Palma, 27 d’abril de 1976) és periodista, escriptor i crític literari mallorquí. Ha treballat onze anys com a periodista les redaccions del Diario Baleares i de Diari de Balears. És crític literari del suplement l'Espira i de la pàgina web Llegir en Cas d'Incendi. Ha col·laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2009) i és Màster en Història del Món (2011) per la mateixa universitat. 
Actualment, treballa en el seu doctorat, encara inèdit i col·labora amb diferents editorials fent informes de lectura i traduccions del portuguès al català i al castellà, i del català al castellà i a la inversa. Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, que va dirigir durant quatre anys i el recentment creat Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català. Juntament amb el periodista Carles Domènec ha creat Bearn, un projecte que inclou una escola d'escriptura i de cursos culturals, una revista literària, i una agència de comunicació cultural.
El 2014, juntament amb Josep Pich Mitjana, Joan Pastrana, Josep Contreras i Laura Baeza ha impulsat Nova Editorial.
Poesia:
·         Passaport de sang (Centre Cultural Capaltard, 1998)
·         Breu blues de València (El Gall Editor, 2007)


Sebastià Bennasar un home ocupat ha trobat temps per venir als Glops de poesia i fer un recorregut literari a través dels Països Catalans a partir dels poemes dels autors que li agraden, que ha llegit i rellegeix.
Impulsor de diversos actes culturals arreu, gran lector i orador ens brinda amb poemes inèdits sobre Barcelona, la creació de la poesia o parlant del dadaisme. I ens porta amunt i avall de les terres de parla catalana amb: Miquel Àngel Riera, Bartomeu Fiol, Miquel Martí i Pol (L’Elionor), Vicent Andrés Estellés (Et pariren per vetllar la nit del teu poble), Damià Huguet (Febre en punt), Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Marià Villangómez, Salvador Iborra i Manuel de Pedrolo.

En general i com no podia ser d’una altra manera hi trobem un leit mortiv, la novel·la negra i si volem la poesia negra ja que per Sebastià Bennasar sempre busca un punt de sarcasme amb un llenguatge incisiu i irònic.


Vam acompanyar la vetllada amb un vi D.O. Vi de la Terra de Mallorca, l’ÀN/2 (Aromes especiats (pebre) i fruita madura amb notes de cuir, eucaliptus i cacau. Gust molt equilibrat en boca, balsàmic i fresc amb una anotació mineral i lleugera sensació vegetal en el final).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada