Un espai on compartir aquells poetes que m'agraden o descobreixo i que han format part de l'activitat mensual que organitzo amb el mateix nom que el bloc des del juny de 2012 a l'Ateneu Popular de les Corts, i on acompanyem la poesia amb una copa de vi de la terra de procedència de l'autor.

divendres, 17 de gener del 2014

Ton Brengaret i la poesia

Què és la poesia? Divendres 29 de novembre vam intentar respondre a aquesta pregunta i les que van anar sorgint mentre conversàvem amb en Ton Brengaret.
Ell és un personatge singular, cortsenc de tota la vida que entre moltes altres coses es dedica a la història. El seu bagatge intel·lectual és prou ampli i el va aprofitar per voler-nos traslladar la pregunta als assistents què era per a nosaltres la poesia. Cadascú té la seva resposta però podem convenir que la poesia rau allà on tu la trobes, en qualsevol moment del dia, en qualsevol espai i no cal buscar-la en una colla de versos, que també ens agraden i valorem.
Tot i així, en Ton Brengaret creu que si és un acte cap als altres no es pot comercialitzar perquè estàs venent la teva ànima, el teu jo i per ell la poesia no ha de tenir aquest fi. Alguns dels presents davant d’aquesta afirmació van respondre que també és necessari que es difongui però tanmateix li vam donar la raó.
En fi, un vespre més l’Ateneu Popular de les Corts va organitzar un acte on els assistents es troben a gust parlant de poesia, sempre amb la companyia d’una bona copa de vi, en aquest cas Satirs i Roig Parals Jove tots dos D.O. Empordà. Són dos vins elaborats bàsicament amb garnatxa, la beguda que els grecs i llatins van introduir per aquestes ter
res i ja que parlàvem de la poesia en general vam creure que era el vi més adient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada