Un espai on compartir aquells poetes que m'agraden o descobreixo i que han format part de l'activitat mensual que organitzo amb el mateix nom que el bloc des del juny de 2012 a l'Ateneu Popular de les Corts, i on acompanyem la poesia amb una copa de vi de la terra de procedència de l'autor.

dissabte, 26 de novembre del 2016

Jordi Roig

Jordi Roig Pi (la Palma de Cervelló, Barcelona, 1957) treballa, encara, al seu videoclub. Actualment és tècnic de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló. Ha cursat estudis de poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Va exercir de músic en una orquestra de ball durant més de vint anys. Escriu poesia des dels 16 anys i ha guanyat diversos premis literaris. Ha publicat:
Contraban de silenci, Viena Edicions (2001); Intempèrie, Viena Edicions (2004); El melic de les teranyines, Editorial Malhivern (2006); Sota el perímetre del vent, March Editor (2008); Després del tacte, Perifèric Edicions (2010); i Cada dilluns que es perdStonberg Editorial (2015). 

L’any 2011 publica la seva primera novel·la, La noia d’aire blau, Stonberg Editorial, i l’any 2014 Un segon després de Praga, Editorial Gregal.

PRIMER DILLUNS

Dues culleradetes al cafè,
de sucre.
L'aroma d'una espelma
remena les cortines.

Abans de dues hores
ja m'hauré fet el llit
i endreçat les mentides.
Torno a estar viu.

Hi ha moments així.


Avui només ha portat poemes de Cada dilluns que es perd. La lectura és a dos veus, l'acompanya la Cristina Company que el presenta i n'explica allò que ella ha vist dels seus poemes: el Jordi ens explica fets quotidians, amb ironia, enginy, estratagema... Ens relata el dia a dia amb la família, els amics, la casa, la solitud, sobre ell. També la música hi és present en la seva poesia, fins i tot alguns poemes han estat musicats. És murri i ens dóna consells. Entre d'altres ens llegeixen: "Primer dilluns", "Estratagema", "Vivícia","Domini o dimoni", "Rentat en fred" i "Sempre", poema que la Cristina hi veu una relació amb Joan Brossa, ja que amb poques paraules ho diu tot.




Després d'aquesta petita presentació ens llegeixen una sèrie de poemes enllaçats per cançons triades pel Jordi on ens proposen un diàleg entre dos personatges de la pel·lícula Redempció, del 2011. És la presentació del proper llibre que està acabant al voltant d'aquest film on el Jordi ens diu que hi apareix la part més dura i obscura que es reflectiran en aquests dos personatges que ha triat.


Acompanyem l'acte amb un Duc de Foix del 2015 D.O. Penedès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada