Un espai on compartir aquells poetes que m'agraden o descobreixo i que han format part de l'activitat mensual que organitzo amb el mateix nom que el bloc des del juny de 2012 a l'Ateneu Popular de les Corts, i on acompanyem la poesia amb una copa de vi de la terra de procedència de l'autor.

dijous, 24 de novembre del 2016

Roger Canadell - Miquel Martí i Pol


Roger Canadell  i Rusiñol (Sant Llorenç Savall, 1974) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, amb la tesi Josep Anselm Clavé i l’escriptura: obra poètica i periodisme cultural. 

És professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC (des de 2002), en el Grau de Llengua i Literatura Catalanes i en el Màster d’Estudis Catalans.  La seva recerca s’ha especialitzat en literatura i cultura catalana del segle XIX (literatura popular i Renaixença) i en l’obra poètica de Miquel Martí i Pol, del qual ha estat curador d’alguns llibres i antologies. És membre del GELIV (Grup d’Estudi de la Literatura Catalana del Vuit-cents) i de la Societat Verdaguer. [Extret de la pàgina de UOC]

En Roger, com a bon professor, arriba amb un joc de fotocòpies preparades amb diferents poemes de Miquel Martí i Pol que anirem llegint i comentant. Tanmateix els poemes que ha dut no són els més populars sinó aquells que per en Roger ens fan veure un Martí i Pol que tenia la dèria d'escriure i ser llegit. Ens mostra que sense silenci no podem entendre les paraules. Pel poeta el silenci passa a ser la mirada quan es posa malalt. A més, en alguns poemes hi veiem l'evolució que fa: primer Jo, després Tu, per seguir un Nosaltres i finalment també hi apareix un Vosaltres.

Com a bon coneixedor de la seva obra ens dona pistes per saber veure allò que a primera vista potser no veiem. De com observem la vida?

I, finalment, ens mostra l'aplicació adreçada a infants que han creat des de la Fundació Martí i Pol, L'univers poètic de Miquel Martí i Pol. No us la deixeu perdre.

I per acompanyar la lectura hem triat un pinot noir i merlot Masia Vila-Rasa de Taradell, l'únic vi (que conec) que es fa a Osona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada